Prozori – vrhunska zaštita i izolacija

Povezujući moderan dizajn s najnovijim tehničkim dostignućima u prozorskoj tehnici, prozori stambenog objekta na Žnjanu imaju vrhunske PVC profile izvanrednih karakteristika: pružaju toplinsku i zvučnu izolaciju, vodootporni su, samogasivi te pružaju visoku protuprovalnu zaštitu. Uz to, profili zadovoljavaju sve zahtjeve prema odredbama regulative EU o uštedi energije, a zadovoljene su i smjernice o zvučnoj izolaciji do 5. klase zaštite.

Zahvaljujući debljini od 76 mm i šestokomornom presjeku PVC profila, ovi prozori pružaju vrhunsku toplinsku izolaciju koja zadovoljava najnovije energetske propise. Kao dodatni izolator služe izrazito debela toplinski i zvučno izolirana stakla, a izolaciji pridonosi i visina staklenog žlijeba od 25 mm koja ujedno sprječava kondeziranje vlage. Visokokvalitetne EPDM zaptivne gume izvanredno otporne na atmosferske utjecaje čine profile nepropusnima na vjetar i jaku kišu, a zaobljenja i kosi rubovi osiguravaju dobru odvodnju vode pridonoseći estetskoj vrijednosti prozora. Vrhunska zračna i vodonepropusnost dodatno je osigurana trima brtvama na doprozorniku. Otvori za montažu su predviđeni kroz okvirnu komoru, a svi otvori za odvod i provjetravanje nalaze se u prednjim, što sprječava vlagu i koroziju u čeličnim komorama.

Prozori načinjeni od ovih PVC profila iznimno su sigurni. Prema standardima u građevinarstvu, posjeduju osobinu samogasivosti te u prisustvu plamena ne podstiču gorenje i razvijanje vatre. Profili se mogu dodatno opremiti specijalnim okovima i sigurnosnim staklima – Euro-žlijeb od 13 mm te dvonožna letvica za ostakljivanje – koji osiguravaju visoku protuprovalnu zaštitu.

Radi visoke funkcionalnosti i trajnosti, okovi se učvršćuju kroz dva zida komora. Čvrste i estetske armature osiguravaju stabilnu konstrukciju prozora, a konstrukcija profila omogućuje sve kombinacije otvaranja: otklopno-klizna, okretno-nagibna ili harmo stijene.